Haku

Business Joensuun toimitusjohtaja valittu

13.8.2018

Tiedote 13.8.2018

Business Joensuu Oy:n toimitusjohtajaksi myynti- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Harri Palviainen

Produal Oy:n myynti- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Harri Palviainen siirtyy vuoden 2019 alusta perustettavan Business Joensuu Oy:n toimitusjohtajaksi. Palviainen aloittaa työssään marraskuun alussa 2018. Business Joensuu Oy:n hallitus päätti asiasta 13.8.2018.

 

FM Harri Palviainen (synt. 1968 Joensuussa) on kokenut kansainvälisen liiketoiminnan johtaja. Palviainen siirtyy Business Joensuu Oy:n toimitusjohtajaksi Produal Oy:n myynti- ja liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävästä. Aiemmin Palviainen on toiminut Comptel Oyj:ssa liiketoimintajohtajana, Sanoma-konsernissa AAC Global Oy:n toimitusjohtajana ja Haaga-Helia Ammattikorkeakoulun koulutus- ja palveluyksikön johtajana. Lisäksi Palviainen on työskennellyt johto- ja asiantuntijatehtävissä muun muassa Elisalla, Satama Interactivessa ja Telestellä.

Koulutukseltaan Palviainen on valmistunut filosofian maisteriksi pääaineenaan tietojenkäsittely ja sivuaineena liiketalous. Ylioppilaaksi Palviainen on kirjoittanut Joensuun Lyseon lukiosta vuonna 1987.

Palviaisella on monipuolinen johtamiskokemus eri kehitysvaiheissa olevista teknologia- ja palveluyrityksistä, kasvusta ja kansainvälistymisestä, yrityskaupoista, koulutus- ja tutkimustoiminnasta sekä vaativien muutosten johtamisesta. Palviainen on toiminut myös hallitus- ja Advisory Board -tehtävissä sekä nuorten yrittäjien start-up-valmentajana. Kansainvälisen liiketoiminnan konkreettista kokemusta Palviaisella on lähes kaikilta mantereilta ja erilaisista yrityksistä.

- On hienoa siirtyä Business Joensuu Oy:n johtoon ja tehdä siitä alueen menestykseen konkreettisesti ja pitkäjänteisesti vaikuttava palveluyhtiö. Osaamiseen panostavalla, kasvavalla ja kehittyvällä kaupunkiseudulla on erinomainen potentiaali uusien yritysten, investointien ja työpaikkojen synnyttämiseksi, toteaa Harri Palviainen.

- Täällä Joensuussa toimii alojensa vahvoja yrityksiä ja yrittäjiä sekä koulutus- ja tutkimusorganisaatioita. Yhdessä heidän, osaavan henkilöstön, asiakkaiden sekä kotimaisten ja kansainvälisten sidosryhmäverkostojen kanssa rakennamme menestystarinoita, Palviainen jatkaa. Selvää on, että odotukset Business Joensuun uudistuvalle toiminnalle ovat alueella suuret, ja tuloksia pitää saada varsin vauhdikkaasti aikaan.

Hakuprosessi onnistui hallituksen puheenjohtaja Seppo Eskelisen mukaan hyvin.

- Hakuaika oli tiivis ja ajoittui lomakaudelle, mutta viesti levisi hyvin sekä Suomessa että kansainvälisestikin, hän toteaa.
Hakemuksia tuli reilusti yli 30, ja haastateltavaksi valittiin viiden kärki. Valinta oli yksimielinen. Hallitus oli myös tyytyväinen ulkopuolisen konsultin käyttöön.


Business Joensuu Oy yhdistää Joensuun elinkeinopalvelut

Joensuun Tiedepuisto Oy ja Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Josek Oy fuusioituvat 1.1.2019 uudeksi Business Joensuu Oy:ksi. Sulautumisen keskeisenä tavoitteena on yrityspalvelujen kehittäminen edistämään työpaikkojen syntyä sekä Joensuun kasvua ja kansainvälistymistä. Yhteistyötä alueella jo toimivien yritysten ja koulutuslaitosten kanssa tiivistetään edelleen.

Fuusiossa alueen yritykset, yhteistyökunnat ja sidosryhmät saavat yhden selkeän yhteistyökumppanin, josta löytyy eri toimialojen asiantuntemusta ja jonka liiketoimintaosaaminen syvenee ja monipuolistuu.

Lisätietoja:

Business Joensuu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Eskelinen
puh. 040 076 7200

Harri Palviainen
puh. 0500 967 744

Joensuu on 120 000 asukkaan kasvava kaupunkiseutu ja yliopistokaupunki. Elämme historiallisen vilkasta kaupunkikeskustan, asuntojen ja julkisten palveluverkkojen rakentamisen aikaa. Kaupungin asukkaista kolmannes on alle 25-vuotiaita. Suomen Yrittäjien barometrissa 2018 sijoituimme elinkeinoelämän kokonaisarvosanassa kolmanneksi yli 50 000 asukkaan kaupunkien sarjassa.