Haku

Green Hub on kiihdytyskaista yrityksille

14.8.2018

Biotaloutta, metsäbiotaloutta, kiertotaloutta – nyt on yrittäjille apua tarjolla!

Green Hub tarjoaa tiedon ja tutkimuksen kiihdytyskaistan pohjoiskarjalaisille yrityksille – nyt on aika ottaa yhteyttä

Se nyt vaan on fiksua valjastaa tutkimus ja tieto liiketoiminnaksi! Näin kiteytyy Green Hub -verkoston viesti pohjoiskarjalaisille biotalouden yrityksille. Green Hub on linkki yritysten ja tutkimuslaitosten välillä tarjoten osaamistaan ja verkostojaan yritysten hyödynnettäviksi. Green Hub on mahdollisuus kaikenlaisille yrityksille, jotka tavalla tai toisella linkkautuvat biotalouteen. Mukaan pääseminen on maksutonta ja luottamuksellista.

Green Hub on matalan kynnyksen verkosto, joka tarjoaa tutkimus- ja oppilaitosten osaamisen biotalouteen liittyvien yritysten käyttöön. Green Hubissa mukana ovat Luonnonvarakeskus, Itä-Suomen yliopisto, Suomen ympäristökeskus, Metsäkeskus, Karelia-ammattikorkeakoulu, Riveria, Josek ja Joensuun Tiedepuisto, joka koordinoi kokonaisuutta.

Joensuun Tiedepuiston innovaatiojohtajan Aki Gröhnin mukaan seudulla on runsaasti biotalouteen liittyviä yrityksiä sekä poikkeuksellisen vahva ja laaja biotalouden tutkimuksen, asiantuntijoiden ja koulutuksen resurssi. Tästä huolimatta alueen yrityksissä tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaan panostetaan muihin Suomen alueisiin verrattuna vielä turhan vähän.

Kohtaanto-ongelma on ilmeinen – verkostoitumista yritysten ja asiantuntijoiden välille tarvitaan lisää. On kaikkien etu, että yritykset, tutkijat ja asiantuntijaresurssit saadaan verkostoitumaan ja synnyttämään uutta kasvua yhteistyöllä. Juuri tässä yritysten ja tutkijoiden rajapinnassa Green Hub aukoo ovia.

- Bisnes syntyy yrityksissä. Pk- ja mikroyritysten arjessa tuotekehitykselle ei aina löydy aikaa. Tarvitaan tietoa sekä taitoa ja sopivasti buustausta mennä eteenpäin, Gröhn kertoo.

Biotaloudessa on kasvun mahdollisuus niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Vuonna 2016 biotalouden toimialojen yhteenlaskettu tuotos oli 64,4 miljardia euroa, eli 16 prosenttia kansantalouden kokonaistuotoksesta. Metsäsektori on kasvun moottori, mutta virkeitä ovat biotalouden muutkin toimialat uusiutuvan energian tuotannosta elintarvikkeisiin ja palveluihin.

Oikea osoite kontaktille

Green Hubille on avattu oma sivusto, www.greenhub.fi. Sivustolta löytyvät perustiedot Green Hubista, hubbareiden yhteystiedot sekä verkostossa mukana olevien painavaa puhetta Green Hubin hyödyistä ja konkretiasta.

Luonnonvarakeskus Luke kehottaa kutsumaan tutkijan kylään.

- Matalan kynnyksen kyläilykutsu on saanut hyvän vastaanoton. Tutkija voi viivähtää firmassa kuluitta parikin päivää. Kun ihmiset kohtaavat, löytyy uusia näkökulmia, ratkaisuja ja konkretiaa edetä yritykselle tärkeissä asioissa, Luken johtava tutkija ja Green Hubin hubbari Lauri Sikanen tietää todeten, että hyviä kehitysideoita yritysten kanssa on jo saatu jalkeille.

Metsäkeskuksen itäisen palvelualueen elinkeinopäällikkö Leena Leskinen muistuttaa, että tieto ruokkii liiketoimintaa.

- Mitä paremmin tieto ja tiedon hyödyntämisen konkreettiset mahdollisuudet ovat metsä- ja luontoalan yrittäjien tiedossa, sitä paremmin metsään liittyvä elinkeinotoiminta etenee.

Kuulunko kohderyhmään?

Green Hub palvelee biotalouden, metsäbiotalouden ja kiertotalouden parissa toimivia yrityksiä. Toisin sanoen Green Hub on paljon muutakin kuin metsää. Sen sijaan, että yrittäjä jää empimään, kuuluuko firmansa kohderyhmään vai ei, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä ja kysyä. Hubbareiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.greenhub.fi.

Lisätiedot:
Joensuun Tiedepuisto Oy
innovaatiojohtaja
Aki Gröhn
050 403 7540
aki.grohn@tiedepuisto.fi
www.greenhub.fi