Haku

Yrityskuiskaajat kiertävät toista kertaa Joensuun yrityksissä 17.–30.9.2018

11.9.2018

Yrityskuiskaajat kiertävät yrityksissä kuuntelemassa ja keskustelemassa, millaisia toiveita ja palvelutarpeita yrittäjillä on. Yritykset voivat tarvita esimerkiksi työntekijöitä, neuvoja investointeihin, apua sukupolvenvaihdokseen tai tietoa kilpailutuksista. Kiertueella on mukana yli 30 johtajaa ja asiantuntijaa.

Kuiskaajat välittävät yrityksissä esille tulleet tarpeet Yrityskuiskaajien yhteistyöverkostossa toimiville asiantuntijoille, esimerkiksi TE-toimistoon, kaupungin työllisyyspalveluihin tai elinvoimapalveluihin, jotka ottavat yritykseen yhteyttä. Yrittäjä ja asiantuntija sopivat yhdessä, miten tilanteessa edetään ja millaisia palveluja käytetään. Yrittäjälle etsitään apua, kuuluipa asia mille viranomaiselle tahansa.

- Tämä on konkreettista työtä ja tekemistä työllisyyden ja yrittäjäystävällisyyden eteen. Teemme tämän tyyppisiä asioita toki muutenkin, mutta nyt laajassa yhteistyössä ja vähän enemmän kerralla, toteaa Joensuun kaupungin strategiajohtaja Janna Puumalainen.

- Samoihin tavoitteisiin pyritään myös esimerkiksi Business Joensuuta kehittämällä, Puumalainen jatkaa.

Yrityskuiskaajan voi myös kutsua yritykseen täyttämällä lomakkeen www.joensuu.fi/yrityskuiskaajat. Yrityskuiskaajien puhelin palvelee yrittäjiä numerossa 050 310 9635.

Yrityskuiskaajien ensimmäinen kierros 2017 tavoitti noin 160 yritystä kiertueen ja verkkolomakkeen kautta. Palvelupyyntöjä välitettiin eteenpäin 71 yrityksestä yhteensä 113. Pyynnöt koskivat muun muassa avoimia työpaikkoja, yrityksen myyntiä tai sukupolvenvaihdosta, liiketoiminnan kehittämistä, sekä nykyisen tai uuden työvoiman koulutusta. Lisäksi yrittäjät antoivat runsaasti yritystoimintaan liittyvää yleistä palautetta.

Yrityskuiskaajat -kiertueella ovat mukana Joensuun kaupunkikonserni yhtiöineen, Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Josek Oy, Joensuun Tiedepuisto Oy, Joensuun Yrityskiinteistöt, Pohjois-Karjalan kauppakamari, Pohjois-Karjalan Yrittäjät, Joensuun Yrittäjät, TE-toimisto ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys.


Lisätietoja:
työllisyyskoordinaattori Sari Riikonen
p. 050 310 9635
sari.riikonen@joensuu.fi

strategiajohtaja Janna Puumalainen
p. 050 511 5028.
janna.puumalainen@joensuu.fi