Haku

Saksan matkalla digitalisaation merkeissä

21.11.2018

 

Toteutimme yhdessä yrittäjien kanssa tutustumismatkan Saksaan digitalisaation merkeissä 14. – 16.11.2018. Matka kohdistui Saksassa Bielefeldin kaupungin ympäristössä toimiviin teollisuusyrityksiin (Nordrhein-Westfalen), joissa digitalisaation alueella ollaan edelläkävijöitä tai joissa digitalisaatioon ollaan panostamassa. Matkan organisoijana toimi Martin Brandt FinDera consulting -yrityksestä.

Matkan antia kuvaa hyvin Lakan Betonin Marko Soikkelin näkemys: ”Ennen matkaa hieman arvelutti matkasta saatava anti, mutta näin jälkeenpäin voin sanoa, että tästähän jäi käteen roppakaupalla uusia toteuttamiskelpoisia ideoita. Lisäksi tietyllä tavalla lohdullista oli nähdä sekin, että ei meillä täällä Suomessakaan lopulta ole mitään häpeämistä – monessa asiassa pikemminkin voisivat saksalaiset tulla ottamaan oppia”.

Matkan kohdeyrityksinä olivat MIT Moderne Industrie Technik GmbH & Co. KG sopimusvalmistaja prosessiteollisuuteen; Weidmüller Interface GmbH & Co. KG ja PHOENIX CONTACT GmbH & Co. KG, globaali markkinajohtaja ja innovaattori sähkötekniikan alalta.

Benteler Automotive on sopimusvalmistaja autoteollisuudelle ja Fraunhofer Institute tutkimuslaitos, jossa tutustuimme valmistustekniikkaan ja instituutin robotiikkalaboratorioon.

Kuva 2: Fraunhofer Institute – Robotiikkalaboratorioon tutustumassa: Fraunhofer - Facebook

 

Tulevia suunnitelmia ajatellen, olemme hahmottelemassa yritysryhmälle tarjottavaa tutustumiskäyntiä Japaniin keväällä 2019. Aiheena tulisi olemaan myös digitalisaatio ja lean teknologiateollisuudessa.

Yhteistyöterveisin:

Joensuun Tiedepuisto Oy

Veikko Tahvanainen – Digikarjalasta kajahtaa
veikko.tahvanainen@tiedepuisto.fi
+358 50 408 8696

Hannu Räsänen – Osaajat Osaa 2020
hannu.rasanen@tiedepuisto.fi
+358 50 305 9120